אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מקלובה גלילית

כמה טוב במתכון אחד: פרגיות, חצילים, תפוחי אדמה, זוקיני, פטריות, בצל וכמובן אורז - כולם מטוגנים, מתובלים ונכנסים לסיר אחד, שם הם הופכים למקלובה יפה יפה וטעימה טעימה. עוד קצת צנוברים למלעלה - וזהו

אופיר שכטר | מאסטר שף | פורסם 22/06/15 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 תפוח אדמה לבן בינוני מקולף וחתוך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

2 בצל לבן חתוך לרצועות בינוניות

2 בצל סגול חתוך לרצועות בינוניות

1 זוקיני ירוק חתוך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ

חצי חציל חתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

4 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות

½ כרובית מפורקת לפרחים קטנים

700 גר' פרגיות חתוכות (לגודל של 3X5 ס"מ בערך)

1.5 כוסות אורז בסמטי שטוף ומושרה במים קרים כ-10 דקות

3 כוסות מים רותחים

שומן אווז

שומן כבש

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

20 גר' צנוברים קלויים קלות

תערובת תבלינים לאורז (ואם אין אז בהרט)

אופן ההכנה:

1 מפזרים מלח גס על חצילים לכ-20 דקות (עד שהם מגירים נוזלים), שוטפים טוב במים קרים ומייבשים על נייר סופג.

2 מטגנים את הבצל הלבן והסגול במחבת עם שמן זית עד שהם מקבלים צבע זהוב.

3 במחבת פסים חם שמים שומן אווז ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהם רכים וזהובים. משמנים שוב את אותו מחבת פסים ומטגנים בו את החצילים.

4 מטגנים בשומן אווז את המרכיבים הבאים, כל מרכיב לחוד (ניתן לטגן את המרכיבים ב-3 או 4 מחבתות בו זמנית, בכדי לקצר זמנים): זוקיני שהומלחו ופולפלו, פרגיות שהומלחו ופולפלו וכרוביות שהומלחו.

5 מטגנים את הפטריות עד לייבוש כל הנוזלים עם מעט מלח.

6 משמנים סיר עם ציפוי קרמי או טפלון בשומן אווז ומפזרים מעט אורז יבש.

7 מסדרים בשכבות את כל הירקות (תפוחי אדמה ראשונים, בצל, פטריות, זוקיני, חצילים וכרובית). בין השכבות מפזרים מעט גרגרי אורז.

8 מסננים את האורז המושרה ומטבלים בתבלין אורז ומלח (אני אישית מעדיף מלח ים אטלנטי).מניחים את האורז על הירקות ומהדקים קלות.

9 מוסיפים את המים הרותחים בזהירות. זה הרגע האחרון לטעום מעט את המים ולוודא שלא חסר מלח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות (בודקים שהאורז למעלה רך). מורידים מהאש ומשאירים מכוסה לפחות חצי שעה.

10 בעזרת סכין מפרידים את האורז מצידי הסיר, מניחים על הסיר צלחת והופכים את הסיר בבת אחת, אפשר לדפוק קלות עם כף עץ בכדי לוודא שהתבשיל השתחרר. מרימים את הסיר בזהירות. אם נשארו תפוחי אדמה דבוקים ניתן לשחררם ולהניחם יפה על התבשיל.

11 מפזרים צנוברים על ומסביב לתבשיל.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.