אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

שקשוקה איטלקית

שקשוקה שמוגשת בתבנית היא סוג של שערורייה אבל במקרה הזה אתם רק תרוויחו מהסיפור. שמים במרכז השולחן, טובלים ונהנים

שרה אלטמן | מאסטר שף | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 עגבניות אדומות, בשלות

שלוש כפות שמן זית

מלח

פלפל

פפריקה

10 עלי בזיליקום רענן

2 שיני שום כתושות

6 ביצים

לקישוט:

עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1 חותכים את העגבניות לקוביות, מחממים שמן זית במחבת ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך.

 

2 מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה.  

 

3 מוסיפים את הבזיליקום והשום ומבשלים כמה דקות נוספות.

 

4 מעבירים לתבנית פיירקס מאורכת ושטוחה.

 

5 יוצרים שש גומות ושוברים לתוך כל גומה ביצה אחת.

 

6 עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

7 מגישים בתבנית ומקשטים בכמה עלי בזיליקום טריים. להגיש לצד לחם טרי.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים