אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

לחם זיתים ואנשובי

לחם במליחות נפלאה של זיתים ואנשובי, בליווי סלט חצילים ועגבניות, ריבת שומר מפתיעה וקונפי שום

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 27/04/21 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם (3 כיכרות):

1 ק"ג קמח לחם

500 גרם מחמצת חיטה

10 גרם שמרים טריים

כף מלח

400  גרם מים

למילוי:

100  גרם זיתים מגולענים

5  פילטים של אנשובי

חופן בזיליקום

2  עלי תימין

2  עלי זעתר

קורט מלח פלפל גרוס

לסלט עגבניות וחצילים:

1 בצל פרוס

1 פלפל חריף פרוס

1 חציל קרוע לרצועות

4 עגבניות פרוסות

1 כף פפריקה

כפית מלח

לקונפי שום:

200  גרם שום מקולף

4  פילטים של אנשובי

1  תפוח אדמה מגורר

חצי ליטר שמן זית

לריבת שומר וחמאת פלפל שחור:

3 יחידות שומר פרוס במנדולינה

100 גרם סוכר

כף ערק

200 גרם חמאה רכה

כף פלפל שחור גרוס במקום

אופן ההכנה:

1 מערבלים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הלחם 8 דקות. לאחר מכן מעבדים ביד עוד 10 דקות, מחלקים ל-3 כדורים ומתפיחים 40 דקות עם מגבת.

2 כותשים במכתש ועלי את כל המרכיבים למרקם גס.

3 פותחים כל כדור בצק למלבן דק ומורחים שכבה דקה מאוד של המילוי על שני שלישים מהבצק. מקפלים כלפי פנים את השליש ללא המלית, ומעליו מקפלים את השליש עם המלית. מרדדים שוב, וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים ללא מילוי.

4 מגלגלים לגליל, חורצים באמצע, מחברים את שני החצאים ויוצרים שבלול. מניחים בתבנית בקוטר 18 ס"מ, מניילנים ומעבירים לתפיחה במקרר ל-10 שעות.  

5 אופים ב-240 מעלות 20 דקות על אבן, ולאחר 20 דק מורידים טמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות.

6 סלט עגבניות וחצילים: מטגנים בצל עם פלפל חריף עד להזהבה ומוציאים מהמחבת. מטגנים את החציל עד להזהבה קלה ומוסיפים את הבצל והפלפל, העגבניות, הפפריקה והמלח ומבשלים בלהבה נמוכה 30 דקות.

7 קונפי שום: מבשלים את כל המרכיבים בלהבה נמוכה 30 דקות, ולאחר מכן טוחנים ומבשלים 10 דקות נוספות.

8 ריבת שומר וחמאת פלפל שחור: מבשלים את השומר עם הסוכר והערק 20 דקות ומניחים לצינון. מקציפים את החמאה עם הפלפל השחור 4 דקות. מגישים יחד, באותה צלחת את החמאה וריבת השומר.