אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

בורקס תרד עם סלט חמוצים

בורקס מבצק נהדר שלא דורש קיפולים מסובכים, במילוי רענן של תרד וגבינה עם נשיכות זעתר, או בקיצור: ליווי מושלם לדרינק על המרפסת

אלעד כהן | מאסטר שף | פורסם 21/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק:: 

כוס מים

כוס שמן תירס

4 כוסות קמח

100 גרם יוגורט כבשים

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום

מילוי:

חצי בצל לבן, חתוך לחצאי טבעות

חבילה תרד

חצי קובייה גבינת המאירי

30 גרם זעתר

סחוג תרד:

50 גרם תרד

3 שיני שום

2 פלפלים ירוקים חריפים, בלי הגרעינים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

מטבל יוגורט:

זרעים מעגבנייה אחת

100 גרם יוגורט כבשים

סלט חמוצים:

קולרבי חתוך לגפרורים עבים

שומר חתוך לגפרורים עבים

שליש צרור נענע (רק עלים)

מלח

 שחור

אופן ההכנה:

1 מתחילים בבצק: בסיר מרתיחים מים ושמן. מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והיוגורט. מערבבים בכף עץ עד שהמסה אחידה, מכסים במגבת ומניחים בצד לקירור.

2 מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהתרד מאבד מנפחו. מניחים בצד לקירור.

3 כשתערובת התרד קרה מוסיפים כף זעתר ואת הגבינה, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומעבירים למקרר.

4 קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים במערוך לקבלת דסקיות בצק עגולות.

5 מניחים במרכז כל דסקית כפית גדושה של מילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.

6 טורפים ביצה, מורחים על הבורקס, מפזרים שומשום ואופים 14-12 דקות ב-180 מעלות, עד השחמה.

7 טוחנים בבלנדר שום, פלפלים חריפים ועלי תרד תוך כדי זילוף שמן זית. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

8 מערבבים בקערה את הקולרבי והשומר עם עלי נענע ומיץ ליים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

9 מעבירים את היוגורט לכלי וסוחטים מעליו עגבנייה.   

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.