אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

קרואסון שקדים וחלבה משפחתי

הוא לא באמת קרואסון והוא לא באמת עוגה: מאפה השקדים של בר פינס ממאסטר שף הוא סוג של שילוב בין שניהם, במילוי כיפי של קרם שקדים ושערות חלבה

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח שמרים לעוגות ומאפים

שליש כוס שמן

75 גרם סוכר

2 ביצים

שלושת רבעי כוס מים

קורט מלח

למלית:

כוס אבקת שקדים

חצי כוס סוכר

50 גרם חמאה

קורט מלח

לקישוט:

ביצה טרופה

חופן גפרורי שקדים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק ולשים בעזרת וו לישה לבצק חלק, כ-10 דקות. מכסים ומניחים בצד לתפיחה, כשעה.

2 מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון את אבקת השקדים, הסוכר, החמאה והמלח יחד, לתערובת אחידה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מרדדים את הבצק ליריעה גדולה. מורחים במרכזו את תערובת השקדים ומפזרים מעל שערות חלבה. סוגרים את הבצק לצורת של "לחם" סגור, ובעזרת סכין יוצרים בחלקו עליון חריצים לרוחבו.

5 מורחים על הבצק את הביצה הטרופה ומפזרים את השקדים. אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפה זהוב לגמרי.