אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

עופיון ממולא עם זיתים ולימון מוחמץ

מנה מושקעת, חגיגית ועשירה בטעמים: עופיון ממולא בבשר טלה ונקניקיות מרגז, שנכנס לתנור ומוגש ברוטב משגע של עגבניות וזיתים, עם טוויסט מקורי ש לימון כבוש וזעתר

לידיה וולף | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לרוטב:

300 גרם זיתים ירוקים ללא גלעין

3 עגבניות בשלות, מרוסקות בפומפייה או מעבד מזון

חבילה קטנה של רסק עגבניות (2 כפות)

חצי כוס מים

כף סוכר

3 שיני שום קצוצות

1 בצל גדול קצוץ

כפית כמון טחון

חצי כפית כורכום

כף זעתר קצוץ

כף לימון מוחמץ (לימון כבוש) קצוץ

למילוי:

200 גרם בשר טלה טחון

2-3 נקניקיות מרגז פרוסות לעובי ½ ס"מ

1 בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 ביצה

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון טחון

חצי כפית ראס אל חנות (אפשר יותר לפי הטעם)

חופן קטן צנוברים קלויים

לעופיונים:

2 עופיונים

כף שמן

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1. משרים את הזיתים ללא הגלעין במים במשך לילה. מחליפים את המים מספר פעמים.

2 מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל הגדול הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (6 דקות בערך). מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב עד שהשום משחים קלות – בערך 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון ומלח ואת העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה מבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.

3 מוסיפים לסיר את הזיתים. מבשלים 10 דקות נוספות (מוסיפים עוד מים אם צריך) ובסוף בוחשים פנימה את הזעתר והלימון הכבוש. טועמים ומתקנים תיבול.

4 למילוי הבשר: בסיר בגודל בינוני שטוח מטגנים את הבצל הבינוני הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (5 דקות בערך). מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז מוסיפים את הבשר. מבשלים אגב ערבוב בערך 4-5 דקות, עד שכל הבשר שינה צבעו והנוזלים הצטמצמו.

5 כשהבשר מוכן מוסיפים את נקניקיות המרגז והתבלינים - ראס אל חנות, כורכום, כמון פפריקה מתוקה וחריפה (לפי טעם) ומלח. ממשיכים לטגן עד שהנקנקיות נראות מבושלות – בערך 3 דקות נוספות. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר. מוסיפים את הצנוברים והביצה ומערבבים.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 לעופיונים: ממלאים את חלל הבטן של העופיונים בתערובת במילוי. מורחים אותם בשמן ומעסים איתו היטב את העור. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה.

8 אופים בתנור 20 דקות בערך – עד שעור העופיונים השחים והם מבושלים לחלוטין.

9 בצלחת עמוקה שמים את הרוטב ומעליו את העופיון. מגישים. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.