אוכל
צילום׃ מתוך: מאסטר שף, קשת12

לופה ממולאת

זה קישוא? זה מלפפון? זאת לופה! ואם תמלאו אותה בקציצת דג ותטגנו אותה בטמפורה – היא תחזיר לכם מלא אהבה

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 20/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 לופה

למלית:

2 פילטים של מוסר ים, בלי העור

3 ס"מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ

2 בצלי שאלוט קצוצים

חצי כפית גרגירי כוסברה קלויים וטחונים

חצי כפית קימל קלוי וקצוץ

חצי כפית זרעי כמון קלויים וקצוצים

כפית רוטב דגים

כף סויה

חצי צ׳ילי חריף קצוץ

לטמפורה:

רבע כוס קורנפלור

רבע כוס קמח טפיוקה

רבע כוס קמח רגיל

כפית מלח

כוס סודה קרה

לרוטב:

חבילת כוסברה

מיץ מעגבנייה אחת

חצי צ׳ילי חריף

גרגירי כוסברה טחונים

מלח, פלפל

3 כפות שמן זית

להגשה:

יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

1. קוצצים את כל חומרי המלית ולשים היטב לשם הוצאת החלבון מהדג וקשירת המסה.

2 את הלופה חותכים לחתיכות באורך שלושה ס"מ כל אחת, ובעזרת סכין וכפית מרוקנים התוכן. בסיר מרתיחים עם מים ומלח ובתוכו מאדים את חתיכות הלופה 10-7 דקות, עד שיתרככו.

3 מוציאים את הלופה מהסיר, מקררים, מייבשים, וממלאים בתערובת הדג.

4 מערבבים את כל חומרי הטמפורה לכדי בלילה חלקה. טובלים את הלופה הממולאת בבלילת הטמפורה, ומטגנים בשמן עמוק עד שמשחימה מכל הצדדים. מוציאים וסופגים שמן.

5 טוחנים בבלנד מוט את כל חומרי הרוטב לכדי משחה חלקה, טועמים ומתקנים תיבול.

6 מרכיבים: בצלחת גדולה ועמוקה יוצרים שלוש תלוליות של יוגורט כבשים, מעליהן יוצקים רוטב כוסברה ומעליו מניחים את הלופה הממולאת.  

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.