אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פיש טאקו מדפי אורז

קערות פריכות של דפי אורז מטוגנים, סלסה רעננה וחריפה ודג מטוגן בעשבי תיבול או במילה אחת: שלמות

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 21/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקונכיית הטאקו:

לכל קונכייה 2 דפי אורז קטנים 

זרעי כוסברה קלויים כתושים 

פתיתי צ׳ילי יבש

כוסברה מיובשת 

מלח 

לסלסת מנגו מיובש:

חופן מכובד של מנגו מיובש חתוך לקוביות קטנות (אפשר גם מנגו טרי) 

מיץ מ-2 ליים או לימון 

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק 

צרור כוסברה קצוצה דק 

צרור נענע קצוצה 

בצל סגול קטן קצוץ דק 

לדג:

2 יח' פילה דניס עם העור 

שמן זית 

כמה גבעולי טרגון 

טבעות פלפל ירוק חריף 

2 שיני שום חתוכות 

מלח 

חופן נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את התבלינים לתערובת. מחממים בסיר שמן עמוק. מצמידים שני דפי אורז ומכניסים יחד לשמן. ברגע שהם מתחילים להגיב לשמן לוחצים במרכז בעזרת מצקת כדי ליצור צורת קונכייה. מוציאים למסננת כדי לשמור על פריכות ומפזרים את תערובת התבלינים על פני כל הקונכייה מבפנים ומבחוץ.

2 משרים את המנגו המיובש במיץ הליים יחד עם הפלפל החריף ל-30-20 דקות. אחרי שהמנגו מתרכך מעט מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.  

3 ממליחים היטב את הדג ומניחים במחבת רותחת מלאה בשמן זית כשהצד עם העור כלפי מטה. בעת הכנסת הדג למחבת מפעילים עליו לחץ כדי שהעור לא יתקפל. כשהקצוות מתחילים להשחים מוסיפים את הטרגון, הצ׳ילי והשום. מרטיבים את חלקו העליון של הדג עם השמן החם והמתובל שבמחבת בעזרת כף עד שהוא מוכן. מוציאים מהמחבת עם העור כלפי מעלה, מפרידים מהעור ומפוררים בידיים.

4 את עור הדג שנותר זורקים לשמן הרותח ומטגנים כדי לתת לו תוספת פריכות.

5 מרכיבים את הכל יחד בתור קונכיות דפי האורז ומקשטים בעור הפריך של הדג ומעט נענע קצוצה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.