אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, שידורי קשת

נתחי אנטריקוט עם חציל תאילנדי ברוטב צדפות ושזיפים

הנה מנה שתכינו לאורחים שלכם בפעם הבאה שתרצו להרשים אותם: נתחי אנטריקוט וחצילים ברוטב צדפות ושיכר שזיפים שקשה לעמוד בפניו עם טורטיות מטוגנות

בר אילון | מאסטר שף | פורסם 07/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 0.6 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 בצלי שאלוט

6 חצילים תאילנדיים

שמן זית

שמן לטיגון עמוק

3 טורטיות

300 גרם אנטריקוט

2 שיני שום פרוסות

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ

2 כפות סויה

כף רוטב צדפות

3 כפות צ'ויה (שיכר שזיפים)

צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

כף ג'ינג'ר כבוש

1 צ'ילי טרי

כף שמן קנולה

ראש חסה סלנובה שטוף ונקי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מורחים את בצלי השאלוט והחצילים בשמן זית ומכניסים לתנור. מוציאים את החצילים אחרי 4 דקות אפייה, ואת הבצלים אחרי 10 דקות אפייה. את החצילים חוצים לשניים ואת הבצלים מקלפים.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. קורעים את הטורטיות ביד, יוצרים צורות רנדומליות ומשפדים על גבי שיפוד. מטגנים עד שהן זהובות ופריכות.

4 פורסים את האנטריקוט לפרוסות דקות.

5 מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים כדקה את את השום וחצי מכמות הג'ינג'ר. מוסיפים את הסויה, רוטב הצדפות ושיכר השזיפים ומערבבים. מוסיפים את החצילים והבצלים ומקפיצים כמה דקות.

6 מכינים את הפייסט: טוחנים במעבד מזון כוסברה, צ'ילי, את שאר הג'ינג'ר, ג'ינג'ר כבוש, פטרוזיליה, שמן קנולה ומעט מים.

7 מתבלים את נתחי האנטריקוט במלח ופלפל וצורבים על מחבת חמה בחום גבוה. מעבירים אותם לרוטב עם החצילים ומקפיצים עוד כדקה.

8 מגישים את המנה: על צלחת מלבנית מצדרים בצד אחת את החצילים והאנטקירוט ומעליהם את הפייסט. במרכז הצלחת מניחים את הטורטיות המטוגנות ובצד השני את ראש החסה.