אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

לוקוס עם תפוחי אדמה

דג ותפוחי אדמה זה חתיכת שילוב קלאסי – אבל מה תגידו אם נגלה לכם שמבשלים אותם יחד, בסיר אחד, ושתוך שעה יש ארוחה שלמה? יאללה, למטבח

שלומי אלדר | מאסטר שף VIP | פורסם 15/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שום

שמן זית

בצל ירוק, קצוץ

4 עגבניות

מלח

פלפל

כורכום

4 תפוחי אדמה

200 גרם לוקוס

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 בסיר מטגנים את השום בשמן זית. מוסיפים מעט בצל ירוק ומגרדים פנימה את העגבניות. מוסיפים מלח, פלפל וכורכום.

2 חותכים תפוחי אדמה לפלחים, מוסיפים לעגבניות ונותנים לסיר לרתוח כ-20 דקות.

3 מנמיכים את האש ומוסיפים את פילה הלוקוס ל-10 דקות עד שהוא מתבשל.

4 מוציאים בזהירות את הלוקוס מהסיר. משאירים את הסיר על להבה נמוכים עד שתפוחי האדמה מתבשלים ומתרככים. מגישים את התבשיל לצד הדג. מפזרים כוסברה קצוצה מלמעלה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.