אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

סי בס א-לה פרובנס

בס בשמן מתובל עם ירקות על קונפי עגבניות. הכל טעים, אלגנטי ועדין, והדג נשאר הכוכב של המנה

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 28/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פילה סי בס, בלי העור

שמן זית

חופן עלי ארוגולה

מעט חומץ בלסמי

לירקות:

2 פלפלי שושקה

זוקיני

שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 תפוחי אדמה קטנים

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

בצל שאלוט, קצוץ

כפית חומץ בלסמי

לקונפי עגבניות:

מעט שמן זית

3 בצלי שאלוט, קצוצים

שן שום, קצוצה

3 עגבניות רכות, קצוצות

כפית רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

כפית סוכר

לשמן:

שמן זית

רוזמרין

תימין

3 שיני שום, פרוסות

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. צולים את הפלפלים עד ריכוך ומקלפים. חותכים לרצועות.

2 מכינים קונפי עגבניות: מטגנים בסיר את השאלוט והשום ומוסיפים את העגבניות והרסק. מתבלים במלח ופלפל וכפית סוכר ומאדים על אש נמוכה מאוד 40 דקות.

3 חותכים את הזוקיני לאצבעות ומקפיצים במחבת עם שמן זית, מלח ופלפל.

4 מחממים בסיר כמות יפה של שמן זית עם רוזמרין, תימין ושום.

5 מסדרים בצלחת את הזוקיני והפלפל הקלוי ושופכים עליהם את השמן המתובל בעודו חם.

6 חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים. מוסיפים בצל ירוק, שאלוט ובלסמי.

7 מורחים את הדג בשמן המתובל ומטגנים במחבת משני הצדדים.

8 מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת את הקונפי, מניחים עליו את הדג ומסדרים יפה את הזוקיני, השושקה ותפוחי האדמה.

9 מערבבים את עלי הארוגולה עם שמן ובלסמי ומפזרים מלמעלה. אפשר לקשט בצנוברים קלויים.