אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

דניס אפוי ברוטב לימון על סלרי

דג ולימון, זה כל מה שצריך בשביל להיות מאושר בחיים, אבל אם אתם כאלה ששואפים לאושר פלוס - קבלו מתכון לדניס שלם ברוטב לימון עם תוספת מקורית של סלרי אפוי עם פילטים של לימון. הוא מוסיף המון, אמרו חז"ל

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 25/08/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 לימונים

6 שיני שום פרוסות

1/2 כפית עלי טימין

1/2 כפית צ׳ילי חריף גרוס

כפית מלח

3 ראשי סלרי קלופים ופרוסים דק

4 דגי דניס במשקל 600 גרם, שלמים ומנוקים היטב מקשקשים ואיברים פנימיים

אופן ההכנה:

1 חותכים לימון אחד לשמיניות, ואת שני הלימונים האחרים מקלפים ומפלטים (כלומר - חותכים ככה שמקפלים רק חתיכות נקיות של בשר פרי). את המיץ שנשאר על קליפות הלימונים ואת ליבת הלימונים אחרי הפילוט סוחטים לקערה.

2 למעבד מזון עם להב פלדה מכניסים את השום, שמיניות הלימון והמיץ, הטימין, הצ׳ילי והמלח ומעבדים לתערובת חלקה.

3 מסדרים בתבנית אפייה משומנת קלות פרוסות סלרי, ומעל את הפילטים של הלימון.

4 חורצים שלושה חריצים אלכסונים בשני צדי הדגים. מורחים היטב את הדגים בתערובת מבפנים ומבחוץ כולל החריצים. מניחים את הדגים על הלימונים ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 20 דקות עד שהדגים השחימו והתבשלו לחלוטין.

5 הגשה: להניח בצלחת דג ושתיים-שלוש פרוסות סלרי. להגיש לצד סלט.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.