אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

מידיאס גבינה

כשאנחנו שומעים שמדברים על חצילים וגבינות אנחנו מיד ממהרים למטבח בתקווה שמתבשל שם משהו מעניין. ואם אין שם כלום? לא נורא, מכינים לבד: מזל שיש לנו מתכון פשוט ומצוין למידיאס גבינה בכלום עבודה

סופי פורת | מאסטר שף | פורסם 27/10/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים, קלופים ופרוסים (לא דק מדי)

250 גרם גבינת ברונזה

250 גרם קשקבל

ביצה

פלפל לבן

אגוז מוסקט לפי הטעם

מלח

שמן לטיגון

לבצק:

2 כוסות קמח

כף מיונז

טיפה מלח

ככוס מים

אופן ההכנה:

1 מניחים את פרוסות החציל במסננת וממליחים.

2 מגררים את הגבינות בפומפייה ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצה והתבלינים (לא בטוח שצריך מלח – טועמים ומחליטים).

3 מוציאים את פרוסות החצילים מהמסננת ומניחים על כל פרוסה כף מבלילת הגבינות.

4 מחממים מחבת בינונית עם שמן. מטגנים את פרוסות החציל ראשית מהצד של הגבינות. כשתערובת הגבינה משחימה הופכים ומטגנים עוד כמה שניות. מוציאים.

5 מסדרים את פרוסות החציל בתבנית קרמיקה או זכוכית עגולה, או בסיר שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים לתבנית חצי עד שלושת רבעי כוס מים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.

6 לשים את חומרי הבצק ומרדדים.

7 עוטפים את התבנית בבצק, ומכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות. אופים עד שהבצק אפוי ומוכן, כ-20 דקות.

8 מגישים עם רוטב של יוגורט ומלפפונים עם שום ושמיר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.