אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פבלובה הדרים

ענני מרנג נפלאים וביניהם קצפת ופילטים של פירות הדר חמצמצים וארומטיים – קינוח מושלם לכל ארוחה

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 08/05/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרנג:

100 גרם חלבון

100 גרם סוכר

100 גרם אבקת סוכר

לפילטים של ההדרים:

1 תפוז

1 אשכולית אדומה

1 אשכולית לבנה

1 לימון

לקצפת מי זהר:

250 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כפית-כפית מי זהר

כף סוכר

להרכבה:

חופן צנוברים קלויים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מקציפים חלבון עד לקבלת קצף רך, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג יציב מאוד. מקפלים פנימה בעדינות אבקת סוכר ונזהרים לא לשבור את המרנג.

2 על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומסוכר יוצרים בעזרת כף דסקיות מרנג על התבנית, במרחק שמביא בחשבון שהמרנג מתנפח. אופים על 170 מעלות בערך 20 דקות.

3 מפלטים את כל ההדרים לפלחים - בלי קליפה, בלי ציפה ובלי גרעינים.

4 מקציפים יחד כל חומרי הקצפת עד ליציבות, טועמים אם יש מספיק מי זהר ומעבירים לקירור.  

5 מרכיבים: מניחים בתחתית הצלחת דסקית מרנג. מניחים מעל קצפת וניל ומעליה פילטים של הדרים וקצת צנוברים. מניחים עוד דסקית מרנג ותוספות באותו סדר, 3 קומות של מרנג. מסיימים בקצפת, פילטים של הדרים, צנוברים ומעט אבקת סוכר.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.