אוכל
צילום׃ קשת

טורטייה סרדינים

רחל ממאסטר שף שוב מקפיצה אותנו לספרד - והפעם עם טורטייה: מנה שהיא ספק פשטידה במחבת ספק חביתה, הפעם עם תפודים, קישואים וסרדינים. תודה על זה

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 01/09/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 תפוחי אדמה גדולים

1 קישוא, פרוס דק

2 שיני שום, כתושות

1 בצל לבן, פרוס דק

שמן זית

10 יחידות סרדינים בגודל בינוני, מפולטים

4 ביצים

מלח

פלפל שחור

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

חופן עלי כוסברה, קצוצים גס

1 פלפל חריף אדום

1 פלפל חריף ירוק

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי ופורסים דק דק בסכין או מנדולינה. מטגנים את פרוסות הקישואים, שן שום כתושה אחת והבצל על אש נמוכה עם מעט שמן זית בערך 7 דקות עד לריכוך. מוציאים לצלחת.

2 באותה מחבת צורבים מעט את הסרדינים, רק עד שינוי צבע. מוציאים לצלחת.

3 טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל והקישואים ומתבלים במלח ופלפל.

4 מסדרים בתחתית המחבת חצי מהסרדינים.

5 מוסיפים חצי מתערובת הביצים ותפוחי האדמה, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ועוד 5 סרדינים ומכסים בשאר התערובת.

6 מבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 15 דקות מצד אחד, הופכים בזהירות על צלחת, מחזירים למחבת וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים.

7 במקביל צולים את הפלפלים על להבה גלויה או מטגנים בשמן עמוק. קולפים (עם כפפות!), חותכים לרצועות, מוסיפים שן שום כתושה נוספה ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מניחים על הטורטייה המוכנה ומגישים.