אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

מרק עגבניות ובמיה ושיפוד לבבות עם עלי ריחן

מרק עגבניות שרי צבעוניות ובמיה עם לבנה עיזים, רוטב ירוק ועשיר של במיה, כוסברה, פלפל, סילאן ופרמז'ן, ושיפוד של לבבות צלויים על מחבת עם עלי ריחן. אל תשכחו לקרוא לנו לטעום כשאתם מכינים

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.4 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבמיה:

1/4 קילו במיה

3 שיני שום פרוסות

חתיכה קטנה של ארטישוק ירושלמי, מגוררת

שמן זית

למרק:

3 כפות שמן זית

5 עגבניות שרי

5 עגבניות צהובות

5 עגבניות שרי תמר

3 שיני שום, כתושות

½ בצל קטן, מגורר

½ פלפל ירוק חריף, פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

2 עגבניות תמר מגוררות

כוס וחצי ציר עוף

מלח ופלפל

לרוטב:

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

¼ בצל, חתוך גס

1 שן שום פרוסה

¼ פלפל ירוק חריף, חתוך גס

¼ כוס שמן זית

כפית ממרח תמרים

חופן עגבניות שרי צהובות

40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

ללבבות:

שמן זית

500 גרם לבבות עוף

שן שום

מלח ופלפל

עלים מצרור בזיליקום קטן

להגשה:

40 גרם צנוברים

מעט שומן עוף

מעט שמן רגיל

כף לבנה עיזים

רבע כף ממרח תמרים

רבע לימון

אופן ההכנה:

1 במיה: מטגנים את הבמיה במחבת מעל להבה גבוהה עם שמן הזית, השום והארטישוק, כ-5 דקות, עד ריכוך. אחרי 2 דקות של טיגון מוציאים חופן קטן מהבמיות ושומרים בצד לרוטב.

2 מרק: מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים את עגבניות השרי למיניהן שלמות ל-4 דקות ביחד עם השום, הפלפל החריף והבצל. מוסיפים את העגבניות המגוררות, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות מעל להבה נמוכה. מדי פעם מערבבים כדי לא ישרף. מוסיפים כוס וחצי של ציר עוף ואת כל תכולת המחבת עם הבמיות. ממליחים ונותנים לזה להתבשל על אש בינונית 10 דקות עד שהעגבניות מתבשלות אבל נשארות שלמות ויפות. מתבלים במלח ופלפל.

3 לרוטב הירוק: שמים בבלנדר את כל המצרכים ואת הבמיות שהוצאו מהטיגון וחיכו בצד. טוחנים לממרח חלק. מסננים דרך מסננת צפופה ומתבלים במלח ופלפל.

4 ללבבות: מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הלבבות שן שום אחת (רק בשביל הטעם) ומטגנים 5-7 דקות אגב ערבוב, עד שהלבבות הזהיבו והתבשלו לחלוטין. מתבלים במלח ופלפל. כשהלבבות חמימים משפדים אותם על שיפודים, בין לב ללב שמים עלה בזיליקום.

5 קולים את הצנוברים במחבת כדקה וחצי או עד הזהבה בשמן קנולה ושומן עוף. מקפידים לערבב לבל ישרפו.

6 להגשה: מערבבים כף של לבנה עיזים ביחד עם רבע כף של ממרח תמרים. שמים מרק ומעל המרק שמים כף מהרוטב הירוק. במרכז הרוטב שמים מעט מהלבנה עם התמרים. מקשטים עם צנוברים זהובים ומזלפים קצת מהשמן של הצנוברים וקצת שמן זית.

7 סוחטים מעל הלבבות מיץ לימון. מניחים את השיפוד של הלבבות מעל המרק.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.