אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

טארט ארטישוק וקרם סלרי

תאמינו לנו, אם לא היה את ונסה - מישהו היה חייב להמציא אותה. תראו לנו עוד אדם אחד בעולם שהיה מצליח לאלתר מחומרים לתבשיל קדירה טארט כל כך ענוג ומרשים

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 09/09/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

125 גרם קמח

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

כפית מלח

1 חלמון

כפית אורגנו

2 כפות מים קרים

לארטישוק:

2 לבבות ארטישוק, מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות

בצל קצוץ

שן שום, קצוצה

כפית אורגנו

מעט רוזמרין

כוס יין לבן

מיץ מלימון אחד

לקרם סלרי:

שלושת רבעי שורש סלרי, קלוף וקצוץ

תפוח אדמה ראטה, מקולף וקצוץ

מלח

2 כפות שמנת מתוקה

כפית מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

לבצל המטוגן:

בצל גדול, חתוך גס

שמן זית

כף סילאן

לעגבניות:

3 שיני שום, חצויות

גבעול רוזמרין

שמן זית

מלח

פלפל שחור

5 פרוסות עגבנייה

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בידיים את הקמח והחמאה. מוסיפים מלח, חלמון, אורגנו ומים קרים, מערבבים, עוטפים בניילון ומכניסים לרבע שעה במקרר.

2 מבשלים את הארטישוקים בסיר קטן עם הבצל, השום, האורגנו, הרוזמרין, היין ומיץ הלימון עד שמתקבל מעין קונפי.

>> מתכונים לראש השנה

3 מבשלים את שורש הסלרי ותפוח האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומסננים. מוסיפים שמנת מתוקה, מיץ לימון, מלח ופלפל.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מסדרים את הבצק ברינג של 15 ס"מ, מחוררים בעזרת מזלג ואופים 25 דקות.

6 בצל מטוגן: מטגנים את הבצל עם הסילאן.

7 מבשלים את השום והרוזמרין בסיר קטן עם שמן זית, מלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה.

8 מוציאים את הבסיס של הטארט מהתנור. מפזרים את הבצל מטוגן ועליו את קרם הסלרי ותפוח האדמה. מניחים מעל 5 חתיכות של עגבנייה, ומלמעלה את הארטישוק.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.