אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

"טיול ביער"

קינוח עדין בניחוחות מפתיעים של עשבי תיבול ומתיקות מתונה מאוד – מתאים לקיץ ולסוף ארוחות כבדות במיוחד

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 31/05/21 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקצפת יוגורט מרווה (אפשר להכין עד יום מראש):

250 מ"ל שמנת מתוקה

חצי צרור מרווה

2 כפות אבקת סוכר (או יותר לפי הטעם)

כוס יוגורט יווני (או יוגורט מאוד סמיך אחר)

לפלאן דבש:

2 חלמונים

50 גרם דבש

רבע כפית מלח (או טיפה יותר)

225 גרם שמנת מתוקה

25 גרם קורנפלור

60 גרם סוכר

חמאה לשימון התבנית

קרמבל צנובר:

50 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם סוכר חום דמררה

50 גרם צנוברים גרוסים מעט

50 גרם קמח

קורט נדיב מלח

ספונג' שמן זית ושקדים:

3 ביצים (גודל L)

180 גרם סוכר לבן

100 גרם שמנת מתוקה

150 קמח לבן

65 גרם אבקת שקדים

4 גרם אבקת אפייה

קורט מלח

120 גרם שמן זית

לסירופ עשבים שרופים ולהגשה:

ענפי תימין

ענפי זעתר

ענפי מרווה

כוס מים

שלושת רבעי כוס סוכר

קורט מלח נדיב

עלי חמציצים ופרחי חמציץ, להגשה

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מחממים את השמנת עם המרווה כ-5 דקות על אש קטנה ונזהרים שהשמנת לא תגיע לרתיחה (מדי פעם מרימים את הסיר אם צריך לעצור).

2 מעבירים לקירור יחד עם המרווה, עד שהשמנת מתקררת. מדי פעם מערבבים. מסננים, מוסיפים את היוגורט ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה (נזהרים מאוד מהקצפת יתר שתיתן מרקם שמנוני). שומרים בקירור.

3 מכינים פלאן: בקערה טורפים היטב חלמונים, דבש ומלח.

4 בסיר קטן מחממים לרתיחה עדינה שמנת, קורנפלור וסוכר תוך טריפה מתמדת, כדי שלא יהיו גושים. שופכים את תכולת הסיר על החלמונים, תוך כדי טריפה, ומסננים לכלי מזיגה.

5 משמנים תבנית שקעים בחמאה ומוזגים את התערובת לשקעים עד שלושת רבעי הגובה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שהפלאן יציב, זהוב ורוטט מעט באמצע. מוציאים ומניחים להתייצב כ-5 דקות בתבנית. מחלצים בעדינות בעזרת פלטה מדורגת קטנה.

6 קרמבל: מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה בעקרה. מפוררים פנימה את החמאה לתוך שאר המרכיבים, עד לקבלת פירורים דומים למרקם חולי. משטחים בתבנית תנור על נייר אפייה ואופים ב-170 מעלות 12-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד להזהבה. נזהרים מאפיית יתר - הקרמבל מתקשה כשהוא מתקרר.

7 ספונג': במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה עבה ותפוחה. מוסיפים תוך כדי הקצפה, בזרם עדין, שמנת מתוקה.

8 מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים לקערת המיקסר. מקציפים ממש מעט במהירות איטית. מוסיפים את שמן הזית בזרם דק, תוך ערבוב איטי וקצר מאוד. בעזרת לקקן בודקים שהתערובת אחידה ונזהרים מערבוב יתר. משטחים את התערובת בתבנית מלבנית שטוחה עם שוליים על נייר אפייה, ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה, עד להזהבה יפה.

9 סירופ: שורפים את התבלינים עד לחריכה חלקית. בסיר קטן מבשלים את כל המרכיבים יחד כעשר דקות, עם העשבים השרופים, לסירופ מתובל ומעט סמיך.

10 מרכיבים: בצלחת הגשה עמוקה מעט מרכיבים את הקינוח: מניחים 2 יחידות פלאן דבש בצד הצלחת. קורעים בידיים מהספונג' שמן זית 3 חתיכות בינוניות, ומסדרים בין הפלאן. מניחים 3 כפות יוגורט במקומות שונים בצלחת, סמוך לפלאן ולספונג'. בעזרת כף "משקים" ומספיגים היטב את הספונג' בסירופ עשבים שרופים. מפזרים מעל קראמבל, חמציצים ופרחי חמציץ.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.