אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

קציצות אנטרקוט וחצילים

קראו לה מוסקה, קראו לה המבורגר, מה זה משנה איך קראו לה - העיקר שוונסה שוב הכינה מנה שאיש לא יודע לאפיין במילים, אבל כולם יודעים שהיא חכמה מאוד וטעימה אפילו יותר

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 07/08/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם אנטרקוט

50 גרם שומן טלה

2 חצילים

1 בצל

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

כמון

זעתר

20 גרם נענע

20 גרם כוסברה

2 כפות פירורי לחם

2 כפות רוטב טריאקי

כפית מיץ לימון

לאנדיב והרוטב:

3 אנדיב

שמן זית

מלח

פלפל שחור

חצי ליטר ציר בקר

עגבנייה מקולפת

4 בצלי שאלוט

2 שיני שום

5 גרם תימין

5 גרם רוזמרין

כמון

זעתר

2 כפות דבש

מיץ לימון

50 גרם צנוברים

אופן ההכנה:

1 הקציצות: חותכים את אחד החצילים ואת הבצל לקוביות, מוסיפים שום, מלח, פלפל, כמון וזעתר ומבשלים ביחד עד לריכוך.

2 טוחנים את האנטרקוט עם שומן הטלה ומעבירים לקערה. מתבלים במלח, פלפל, נענע וכוסברה ומוסיפים את החצילים שבישלנו ופירורי לחם. לשים היטב עד לאיחוד.

3 פורסים את החציל השני דק במנדולינה.

4 מחממים בסיר רוטב טריאקי ומיץ לימון, מערבבים ומברישים על הצד החיצוני של פרוסות החציל.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מסדרים את פרוסות החציל זו על זו ברינג של 15 ס"מ.

7 מניחים מעל את הקציצה שהכנו ומכניסים לתנור ל-30 דקות.

8 חותכים את האנדיב באמצע ומאדים משני הצדדים במחבת מכוסה על אש קטנה, עם שמן זית, מלח ופלפל.

9 מחממים בסיר את ציר הבקר יחד עם העגבנייה, השאלוט והשום. מוסיפים תימין, רוזמרין, כמון, זעתר, דבש ומיץ לימון ומצמצמים ללא כיסוי על אש גבוהה.

10 מוסיפים את הרוטב המצומצם לאנדיב.

11 קולים את הצנוברים בזהירות במחבת יבשה.

מוציאים את הקציצות מהתנור והופכים אותן על צלחת. מצלחתים עם האנדיב והצנוברים, ושופכים את הרוטב מעל.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.