אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שישברק לבנה עיזים של חיים כהן

אין הרבה מקומות בארץ שמגישים שישברק כהלכתו. אחרי שניסינו כמה מהם החלטנו שאין כמו בבית, ומאז אנחנו מחכים למתכון הנכון. וזה הזמן לומר תודה לחיים כהן, שסידר אותנו בפרק האחרון של "מאסטר שף"

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 08/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לבצק הרבוך:

1 קילו קמח, מחולק לשני חלקים שווים

10 גרם מלח, מחולקים לשני חלקים שווים

580 מ"ל מים

60 גרם שמן זית

3 ביצים

למילוי:

חצי ליטר לבנה עיזים

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

כף אורגנו טרי קצוץ

כף אורגנו יבש

לרוטב:

125 מ"ל שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1 צ'ילי ירוק, פרוס

חצי קילו תרד, נקי ושטוף

שלושת רבעי ליטר יוגורט

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית כורכום

להגשה:

גבינת המאירי או כל גבינה מלוחה אחרת

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק רבוך: מביאים לרתיחה את המים עם שמן הזית.

2 מוסיפים חצי מכמות הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק הופך אחיד. משאירים על אש נמוכה כדי להיפטר מהאדים (המטרה היא לייבש את הבצק כמה שיותר, גג 20 דקות).

3 שמים בקערת המיקסר את יתרת הקמח והמלח, מוסיפים את הבצק מהסיר ואת הביצים. לשים הכל יחד 10-15 דקות, עד שהבצק מתקשה, ומעבירים למנוחה של כ-20 דקות במקרר.

4 מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים יחד ומעבירים לשק זילוף.

>> לכל מתכוני השופטים מהפרק האחרון של "מאסטר שף"

5 מרדדים את הבצק הרבוך במכונת פסטה לעובי דק. קורצים עיגולים, מזלפים את המילוי ומקפלים לצורת חצי ירח.

6 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, שום, צ'ילי ותרד למשך כמה דקות. כאשר התרד מאבד את נפחו מוסיפים את היוגורט, השמנת והכורכום. מביאים את הרוטב לרתיחה קלה ומתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל שחור.

7 מכניסים את הכיסונים לסיר עם מים רותחים מומלחים. כשהם צפים מעבירים אותם לסיר של רוטב היוגורט. מערבבים ומגישים עם גבינת המאירי מעל.