אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

באן ממולא בשר

מעין עוגות קטנטנות ואווריריות, ממולאות בבשר מתובל ומצופות ברוטב יוגורט – נראה כמו קינוח, אבל זאת מנה ראשונה נהדרת

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 20/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצק באן:

500 גרם (שלוש וחצי כוסות + כף) קמח

חצי כפית סודה לשתייה

1 כף אבקת אפייה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

25 גרם שמרים טריים

280 מ"ל (1 כוס+2 כפות) מים

1 כף שמן

1 כפית מלח

מילוי בשר:

300 גרם בשר טחון

1 פלפל חריף אדום, קצוץ

1 בצל קצוץ

כף נענע קצוצה

כף כוסברה קצוצה

חצי כפית מלח

קורט פלפל

חצי כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פפריקה חריפה

כפית סויה

כפית סוכר

מטבל יוגורט:

1 גבעול כרשה קצוץ

מעט חמאה

חצי כוס יוגורט כבשים

2 כפות שמנת חמוצה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 שמים את כל החומרים לבצק בקערת מיקסר ומערבלים כ-10 דקות לבצק חלק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים מחוץ למקרר כ-30 דקות, להכפלת הנפח.

2 מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים 3-2 דקות, מוסיפים את הפלפל החריף מתבלים, ומטגנים עוד קצת יחד. מוסיפים את הירקות ושאר התבלינים, ומטגנים כמה דקות נוספות.

3 מחלקים את הבצק ל-12 חלקים. פותחים כל חלק לעלה בצק, מניחים את הבשר על הבצק בפס ארוך, מגלגלים ומניחים בתבנית קוגלהוף קטנה. חוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הבצק (אם אין תבניות קוגלהוף קטנות, אפשר למלא ולסגור כמו בורקס.

4 אופים ב-180 מעלות, עד להשחמה.

5 מטבל יוגורט: מערבבים את היוגורט והשמנת. מטגנים כרשה בחמאה, מרסקים לתוך התערובת, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מוזגים מעל המאפה ומגישים מיד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.