אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5

מרק מרוקאי חורפי

מזמן לא נתקלנו במרק כמנת אודישנים - אבל היי, זה ממש עבד לנורית אל נתן. אז גם אתם יכולים - מרק חרירה שיעשה לכם הרגשה של קצת חורף

נורית אל נתן | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

צרור פטרוזיליה

צרור עלי כרפס קצוצים

2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 עגבניות גדולות מגוררות

כוס עדשים ירוקות מבושלות

כוס חומוס גרגירים מבושלים (אפשר משימורים)

רבע כוס פתיתים מוארכים (בצורת אורז)

חצי כוס שמן

כפית כורכות

כפית פלפל שחור

כפית מלח רגיל או גס

חצי כפית מלח לימון

חצי כפית אגוז מוסקט

רבע כפית תבלין משייה

כוס קמח + 2 כפות מרק עוף + 2 כוסות מים (מעורבבים יחד בקערה נפרדת)

צרור כוסברה

נוזלים בגובה חצי סיר (מים רותחים, ציר עוף/בקר/כבש)

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר עמוק וגדול. 

2 מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הכורכום. מוסיפים גם את העגבניות המגוררות וממשיכים לערבב. 

3 מוסיפים פטרוזיליה וכרפס - ומערבבים. מוסיפים נוזלים כחצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה. 

4 מוסיפים את שאר התבלינים וגרגרי החומוס ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ומוסיפים את העדשים הירוקות (המבושלות), הכוסברה והפתיתים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. 

5 מנמיכים את האש, מציבים מסננת מעל הסיר ומעבירים דרכה את תערובת הקמח המהול באבקת מרק ונוזלים. 

6 בוחשים היטב (גם בקרקעית הסיר), מכבים את האש ומכסים את הסיר. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.