אוכל
צילום׃ דניאל בר און

עוגיות מטוגנות: שקרים קטנים

עוגיות מטוגנות שנמסות בפה, ממכרות בטירוף וקלות מאוד להכנה. מה צריך יותר מזה? כלום. חוץ מקנקן תה

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 27/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1.5 כוס קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

2 כפות סוכר לבן

ביצה

2 כפות מים קרים

1/2 ליטר שמן לטיגון

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון מכניסים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר ומעבדים. מוסיפים את הביצה וכף מהמים הקרים וממשיכים לעבד את הבצק עד שהבצק מתמצק. אם התערובת עדיין פירורית מוסיפים עוד כף מים וקמח.

2 מוציאים את הבצק, לשים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.

3 מקמחים משטח ומרדדים את הבצק. חותכים לרצועות באורך של כ-6 ס"מ ורוחב של כ-3 ס"מ. מסובבים את הרצועות ויוצרים סרטים קטנים. בסיר מחממים שמן עמוק לטיגון ומכניסים את העוגיות אחת-אחת.

4 מטגנים כל עוגייה כ-2 דקות עד שמתקבל צבע חום בהיר. מוציאים עם כף מסננת.

5 מניחים על נייר סופג ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר. מקפידים לכסות את כל הצדדים.

6 מסדרים על צלחת הגשה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים