אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פיש אנד צ'יפס

הקלאסיקה הבריטית עם קיק של תיבול מפתיע שצובע הכל בצבעים ובטעמים של ים תיכון

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 16/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג טרי (עדיף לוקוס, אפשר גם אינטיאס) חתוך ל-7 רצועות ברוחב כ-5 ס"מ

לבלילה:

בקבוק סודה

כפית אבקת אפייה

150 גרם קמח

חצי כפית כורכום

כפית מלח

כף כוסברה יבשה

חצי כפית כמון 

7 קוביות קרח

לצ'יפס:

1 תפוח אדמה פרוס לפרוסות דקות

למיונז:

2 חלמונים

כפית חרדל

2 פילטים של אנשובי

כף צלפים

כוס שמן זרעי ענבים

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המצרכים לבלילה עם קרח, כדי שהבלילה תהיה קרה מאוד.

2 מחממים סיר עמוק עם שמן. טובלים את הדג ואת הצ'יפס בבלילה, מטגנים ומוציאים למסננת.

3 בכוס של בלנדר מוט טוחנים 2 חלמונים, חרדל ומלח תוך כדי זילוף שמן זרעי ענבים. אחרי שמקבלים מרקם של מיונז מוסיפים אנשובי, צלפים ופלפל שחור.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.