אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

טורטליני צ'ילי על קרם פלפלים

מה יותר כיף מטורטליני הום מייד במילוי ריקוטה ופרמזן עם קרם של שמנת ופלפלים קלויים מכל הסוגים? שהטורטליני עשוי מבצק צ'ילי - גם מנוקד וחינני, גם חרפרף ועוקצני. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

גל אופיר קופף | מאסטר שף | פורסם 13/11/16 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפסטה:

200 גרם קמח פסטה

3 חלמונים

ביצה

כפית שמן זית

קורט מלח

צ'ילי אדום טרי, קצוץ

למלית:

200 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

חלמון ביצה

2 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

לקרם הפלפלים:

2 פלפלים אדומים

פלפל צהוב

פלפל שושקה

מעט שמן זית, לטיגון

בצל, קצוץ

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור

שליש כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק למעט הצ'ילי במעבד מזון, עד שמתקבל בצק.

2 לשים קצרות ידנית, ומטמיעים בפנים את הצ'ילי (אמור להתקבל בצק מנוקד באדום). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 מכינים את המלית: מערבבים את כל המצרכים. אם המלית דלילה מדי מוסיפים עוד כפית של פירורי לחם.

4 קולים את הפלפלים השונים בתנור עד להשחמה. לאחר שהם מתקררים מקלפים אותם וקוצצים.

5 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ולאחר דקה את הפלפלים. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

6 לאחר התרככות הפלפלים מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול אם יש צורך.

7 טוחנים את הרוטב בבלנדר ידני ומסננים.

8 מרדדים את הבצק במכונת פסטה (תוך כדי קימוח מתמיד של הבצק). חותכים את עלי הפסטה לריבועים, מוסיפים כפית מהמילוי, מקפלים את הריבוע למשולש ויוצרים את צורת הטורטליני (ניתן ליצור גם רביולי במקום).

9 מרתיחים מים עם מעט מלח ומבשלים את הטורטליני. לאחר שהם צפים מחכים 2 דקות ומוציאים מהמים.

10 מוסיפים את הטורטליני המוכנים לרוטב ומערבבים היטב. מגישים עם פרמזן ועלה בזיליקום טרי.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים