אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל

בצל ממולא בבורגול, דובדבנים ואפונה

בצל ממולא הוא שיא העדינות, והוא יודע להחזיק בתוכו טעמים ולהוסיף להם מתיקות

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 21/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל למילוי

1 בצל קצוץ

כוס בורגול

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

5 גבעולי נענע

כף סילאן

חצי פלפל חריף

4 שיני שום

חופן דובדבנים קצוצים

חצי כוס אפונה משומרת

לרוטב:

2 כפות סילאן

חצי קופסת רסק עגבניות

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 חורצים את הבצל לאורך ומרתיחים אותו בסיר עם מים.

2 משרים בורגול במים חמים עד שהוא רך, כ-10 דקות.

3 מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה ומניחים שיצטנן.

4 מסננים את הבורגול, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב.

5 מפרקים את הבצל שבושל במים, ממלאים את העלים ומסדרים בסיר.

6 מערבבים סילאן, מים ורסק עגבניות, ויוצקים בעזרת כפית על הבצלים הממולאים. מטפטפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל-15 דקות. בזמן האפייה משקים את הבצלים ברוטב ומסיימים אפייה כשהבצל שחום.  

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.