אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פרנץ' טוסט פינאט באטר אנד ג'לי

הגרסה המושקעת ביותר של השחיתות האמריקאית, עם טוויסט ישראלי מאוד של גלידת במבה וטוויל במבה

חופית סרמילי, אתי מורד וגיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 13/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.7 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחלה (כמויות ל-2 חלות):

רבע כוס סוכר

כף שמרים

שלושת רבעי כוס מים

1 ביצה

500 גרם קמח

כף מלח

100 גרם חמאה

לחמאת בוטנים וריבת ענבים:

חמאת בוטנים:

200 גרם בוטנים קלויים

קורט מלח

כפית מייפל

ריבת ענבים:

2 אשכולות ענבים סגולים

2 כפות סוכר

כוס מים

לטוויל במבה:

4 כפות קמח

כפית סוכר

חצי כפית אבקת סוכר

קמצוץ מלח

100 גרם חמאה מומסת

פירורי במבה

לגלידת במבה:

חצי כוס חלב מרוכז

כוס שמנת מתוקה

חצי כוס במבה טחונה

קורט מלח

לבלילת פרנץ' טוסט:

2 ביצים

כוס חלב

קורט קינמון

חצי כפית סוכר

חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1 מתחילים בבצק לחלת בריוש: שמים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר ומניחים ל-5 דקות. מוסיפים את הביצה, קמח, חמאה ומלח בהדרגה ולשים 7 דק – מוסיפים בוטנים. מתפיחים 40 דקות.

2 לאחר התפיחה מעצבים שני מלבנים של בצק, ואופים ב-180 מעלות, 25 דקות.

3 גלידת במבה: מערבבים בקערה את כל חומרי הגלידה ומעבירים למכונת גלידה.

4 חמאת בוטנים: טוחנים בוטנים במעבד מזון במהירות מקסימלית, עד שהשמן משתחרר ונוצרת חמאה חלקה. מוסיפים מלח ומייפל ומעבירים למקרר.

5 ריבת ענבים: שמים בסיר ענבים מים וסוכר, ומבשלים על אש בינונית 60-45 דקות. מסננים את הנוזלים לקערה ומועכים את הענבים דרך המסננת למיצוי הטעם. מעבירים למקרר.

6 טוויל במבה: מערבבים את כל החומרים (חוץ מהבמבה) בקערה ומורחים עם מרית או לקקן שטוח על נייר אפייה. מפזרים פירורי במבה מעל ומכניסים לתנור ל-5 דקות.

7 פרנצ' טוסט – מערבבים את כל חומרי הבלילה. ממיסים חמאה במחבת, פורסים פרוסה בעובי 2-3 ס"מ מהבריוש, טובלים בבלילה ומטגנים את הבריוש משני הצדדים.

8 מרכיבים: על צלחת שטוחה יוצקים 3 כפות ריבה ומניחים במרכז את הפרנץ' טוסט. מורחים מעליו חמאת בוטנים ומניחים את הטוויל. מעל הכל מניחים כדור גלידה ומגישים.

 מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.