אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

צלעות טלה מונחות על בורגול כורדי

מנה משגעת משלושה חלקים שכל אחד מהם יותר טעים מהשני: צלעות טלה בציפוי עשבי תיבול, בורגול ואטריות אורז בניחוח הדרים ובאק צ'וי בחמאה וג'ינג'ר. כשכל החלקים ביחד - זאת כבר ליגה אחרת

מישה לדרמן | מאסטר שף | פורסם 14/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לצלעות טלה:

8 צלעות טלה, מופרדות לשני נתחים של 4 צלעות

כף שמן

מלח ופלפל שחור גרוס

כף גדושה חרדל דיז'ון

לתערובת הציפוי:

כוס פירורי לחם

עלים מ-1/4 צרור פטרוזיליה

חופן קטן עלי מרווה

עלים מ-4 גבעולי בזיליקום סגול

חופן עלי טרגון

2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

לבורגול:

100 גרם אטריות אורז דקות

כוס בורגול גס

1.5 כוסות ציר עוף

מיץ מרבע לימון

מיץ מרבע קלמנטינה

לבאק צ'וי:

1 יחידה באק צ'וי, חתוכה לרצועות

3 עלי כרוב סיני, חתוכים לרצועות

2 שיני שום קצוצות

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קצוץ

1 גבעול בצל ירוק קצוץ

מלח

20 גרם חמאה

לרוטב:

1 כוס מיץ אשכוליות

כף סוכר

מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון את המצרכים לתערובת הציפוי עד לקבלת מרקם אחיד.

2 משמנים את הטלה בשמן רגיל וצורבים מכל הצדדים במחבת חמה עד קבלת צבע שחום (2-3 דקות מכל צד).

3 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אופים 10 דקות. מוציאים ונותנים לטלה להתקרר לטמפרטורת החדר. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

4 מברישים את הטלה עם חרדל דיז'ון ומכסים בציפוי עשבי התיבול. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות, עד שהציפוי מתקשח ונהיה פריך. מוציאים, נותנים לטלה לנוח 2-3 דקות, ואז חותכים כל שדרת צלעות במרכז (ככה שיש 4 חתיכות של 2 צלעות).

5 לבורגול (מכינים במקביל לצלעות): שוברים את אטריות האורז וקולים אותן בסיר בינוני מעל להבה גבוהה (בלי כלום) עד שמזהיבות.

6 מוסיפים את הבורגול, ציר העוף, מיצי ההדרים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהבורגול התרכך.

7 לבאק צ'וי: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את כל המרכיבים. מקפיצים 3 דקות, עד ריכוך קל של גבעולי הבאק צ'וי.

8 לרוטב: במחבת קטנה מחממים את מיץ האשכוליות עם הסוכר והמלח עד שמתאדה ונשאר רוטב סמיך (בערך 10 דקות בישול מעל להבה בינונית נמוכה).

9 להגשה, מניחים את הבורגול בתחתית הצלחת, מעליו הבאק צ'וי ומעליו את 2 חתיכות טלה. מזלפים מעל את סירופ האשכוליות ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו מערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.