אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת12

זנב עגל עם חומוס ופלפלים חריפים

התבשיל הבשרי התקבל אצל השופטים ברגשות מעורבים, אבל לגבי דבר אחד לא היה ספק: שנהב כהן יודעת להכין חלה ביתית פשוט מעולה

שנהב כהן | מאסטר שף | פורסם 26/06/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחלה:

חצי קילו קמח

כף וחצי שמרים טריים

חצי כף מלח

2 וחצי כפות סוכר

2 כוסות מים

3 כפות שמן

ביצה, להברשה

2 כפות סילאן

שומשום

לתבשיל הזנב:

8 חתיכות זנב עגל (מומלץ קטנות)

8 שיני שום

2 פלפלים אדומים חריפים

שמן

חצי כפית סוכר

חצי כפית פלפל לבן

2 כפות פפריקה

חצי כפית כורכום

2 כוסות חומוס, שבושל עד ריכוך

כפית מלח

חצי כף כמון

כף רסק עגבניות (לא חובה)

אופן ההכנה:

חלה:

1 מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים מים ושמן ולשים רבע שעה לפחות. שולחים להתפחה של 45 דקות לפחות (מומלץ להתפיח בתנור שחומם ל-30 מעלות).

2 טורפים יחד את הביצה והסילאן.

3 לאחר ההתפחה קולעים מהבצק צמה ומברישים בביצה מעורבבת בסילאן. מפזרים שומשום ומתפיחים 20 דקות נוספות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 אופים את החלה עד להשחמה אחידה. 

תבשיל זנב וחומוס:

1 מכניסים את הזנב ו-4 משיני השום לסיר לחץ, מכסים במים ומבשלים 40 דקות עד שעה.

2 כשהבשר רך מעבירים את הזנבות לסיר נמוך ורחב ומוסיפים בערך 4 כוסות מהציר שנוצר. מוסיפים את 4 שיני השום נוספות ואת הפלפלים החריפים.

3 מחממים במחבת שמן עם כל התבלינים למעט מלח וכמון. מוסיפים את השמן המתובל לסיר עם הזנב.

4 מוסיפים את החומוס ומבשלים לפחות שעה על אש נמוכה. מוסיפים מלח בהדרגה לפי הטעם. אם רוצים להסמיך את הרוטב מוסיפים רסק עגבניות, ואם רוצים לדלל אותו מוסיפים עוד מעט מהציר.

5 מוסיפים את הכמון ומבשלים עוד 5 דקות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.