אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

מנסף פריקי עם כבש ומרק יוגורט

התבשיל החגיגי שמוזנא הכינה לשופטטי מאסטר שף אולי נראה מסובך, אבל לא תאמינו כמה קל להכין אותו. עם או בלי מרק היוגורט בצד, אנחנו מצאנו פה את הארוחה המשפחתית הבאה שלנו

מוזנא בשארה | מאסטר שף | פורסם 21/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לבשר:

2 בצלים קצוצים

1 גזר מגורד

1 סלרי קצוץ דק

2 מקלות קינמון

5 תרמילי הל

2 עלי דפנה

1 כוכב אניס

כמה זרעי פלפל אנגלי שלם

כמה זרעי פלפל שחור שלם

לפריקה:

10 גרם שומן כבש

כף שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר מגורד

2 גבעולי סלרי קצוצים

גרידה מלימון אחד

קורט קינמון

קורט בהרט

קורט פלפל שחור

1 כוס פריקי

כוס וחצי ציר שבו התבשל הכבש (או מים)

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן שקדים קלויים

חופן צנוברים קלויים

למרק היוגורט:

500 גרם יוגורט כבשים

250 לבנה דרוזית

כף קמח

כף שמן זית

מלח לפי הטעם

2 שיני שום כתושות

חצי כפית נענע יבשה

להגשה:

חופן פטרוזילילה קצוצה

גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את  השמן ומטגנים את הבצלף הגזר, הסלרי, הקינמון, ההל, עלי הדפנה, האניס, הפלפל השחור והפלפל האנגלי עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל הצדדים.

2 מוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים עם מכסה כשעה ורבע בסיר רגיל או 40 דקות בסיר לחץ.

3. מכינים את הפריקי: ממיסים בסיר את שומן הכבש יחד עם שמן הזית ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהבצל מתרכך מעט. מוסיפים את הפריקי ומטגנים עוד כ-2 דקות . מוסיפים כוס וחצי ציר שבו התבשל הכבש, גרידת לימון, קינמון, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומפזרים שקדים, צנוברים ופטרוזיליה מעל הפריקי המוכן

4. מכינים את המרק: מערבבים יוגורט עזים, לבנה, קמח, שמן ומלח יחד.  מוסיפים ציר ירקות או מים ומערבבים. מסננים את התערובת דרך מסננת דקה ומעבירים את הנוזל המסונן לסיר. מוסיפים שיני שום מעוכות ומבשלים תוך טריפה מתמדת עד לרתיחה. מוסיפים נענע יבשה, מערבבים ומכבים את האש.

5 מגישים: "קוברים" את קוביות הכבש בתוך הפריקה ומפזרים מעל פטרוזיליה וגרידת לימון. את היוגורט מגישים ליד.