אוכל

פסטלים עם פירות יבשים ואגוזים

עלי סיגר ממולאים, מטוגנים וטבולים בסירופ: קינוח מרוקאי מתוק מתוק וממכר

סמדר וקנין | מאסטר שף | פורסם 08/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 196 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם צימוקים

30 גרם אגוזי מלך

30 גרם פיסטוקים

2 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

10 עלי סיגר

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים את המילוי של הפסטלים: שמים בסיר את הצימוקים, אגוזי המלך, הפיסטוקים, הסוכר והקינמון.

2 מבשלים יחד על אש נמוכה תוך ערבוב בלתי פוסק. שמים לב שהעיסה לא נהיית מקורמלת. ברגע שהסוכר נמס מורידים מהאש ומניחים בצד עד שתתקרר.

3 לוקחים עלה סיגר וחוצים אותו לשניים (מכל עלה סיגר מכינים 2 פסטלים). מקפלים את חצי הסיגר, מניחים מעט מהמילוי בקצה, ומתחילים לקפל מצד לצד משולש אחרי משולש. את הקצה הסופי מכניסים פנימה כדי לסגור את המשולש.

4 מכינים את הסירופ: מבשלים כוס מים עם כוס סוכר ומיץ לימון תוך ערבוב, ודקה לאחר הרתיחה מורידים מהאש.

5 מחממים שמן עמוק, ומטגנים את הפסטלים בעדינות. כשהם מוכנים טובלים אותם בסירופ, ומגישים.