אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

קנולי

מתכון פשוט לקינוח האיטלקי הקלאסי: גלילי בצק עדינים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בקרם ריקוטה נפלא עם קליפות הדרים ושוקלד מריר. כל ביס - שלמות

ג'יאקומו קוסטה, חברת פררו | מאסטר שף | פורסם 04/12/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

185גרם קמח לבן

30 גרם סוכר לבן

15 גרם אבקת קקאו

5 גרם אבקת קינמון

30 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

60 גרם יין מרסלה

40 גרם מים

5 גרם מלח

למלית:

650 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם אבקת סוכר

100 גרם קליפות הדרים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות

70 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

לטיגון והגשה:

שמן קנולה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ומערבלים עם וו הלישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש (כ-10 דקות). מעבירים למשטח העבודה ולשים מעט ידנית.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה-שעה.

3 מניחים את הריקוטה במסננת צפופה מעל קערה לניקוז נוזלים למשך 20 דקות. מערבבים היטב את הריקוטה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק. מקפלים פנימה את התוספות ומניחים במקרר להתייצבות.

4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 חלקים. מעבירים כל חלק במכונת פסטה עד לקבלת רצועה דקה וחלקה.

5 קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מברישים קצה אחד מהעיגול במעט חלבון ביצה, מגלגלים מעל גליל מתכת להכנת קנולי וסוגרים עם הבצק המרוח בחלבון.

6 מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 150-160 מעלות כחצי דקה עד דקה, לקבלת גוון זהוב. מוציאים, משחררים את הקנולי אל משטח מרופד בנייר סופג ומניחים בצד לצינון מלא, עד שמתקרר לטמפרטורת החדר (כדי שהקנולי לא ימס את המילוי).

7 ממלאים שקית זילוף בקרם הריקוטה ומזלפים אל תוך גלילי הבצק. מפזרים מעט אבקת סוכר.