אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

מרק תירס עם עוף ואטריות

ד"ש ממסעדות סיניות של שנות השמונים, עם נשיכה חריפה של שמן צ'ילי

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 14/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרק:

3 קלחי תירס טרי

5-4 בצלי שאלוט קצוצים

5 ס"מ ג'ינג'ר כתוש

חצי פלפל צ'ילי קצוץ

חצי ליטר ציר עוף

1 פחית קרם קוקוס

בצל ירוק

אטריות:

300 גרם קמח

3 ביצים

מלח

עוף:

1 חזה עוף פרוס דק

שמן שומשום

סויה

מלח

להגשה:

שמן צ'ילי

בצל ירוק קצוץ

צ'ילי פרוס

אופן ההכנה:

1 מגלחים בזהירות את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין.  

2 בסיר מטגנים בצל שאלוט עם צ'ילי וג'ינג'ר. מוסיפים את התירס ומטגנים הכל יחד. מוסיפים ציר עוף וקרם קוקוס, מבשלים 20 דקות וטוחנים את הכל.

3 מכניסים את הקמח, הביצים והמלח למעבד מזון ומפעילים עד שנהיה כדור בצק. פותחים את כדור הבצק במכונת פסטה עד שמקבלים דף פסטה דק יחסית, וחותכים לאטריות. מבשלים במי מלח ומוסיפים כף שמן לאחר הבישול, שלא יידבקו.

4 פורסים את העוף לרצועות דקות ומתבלים במלח, שמן שומשום וסויה. מטגנים על מחבת עם מעט שמן רגיל.

5 מרכיבים: מניחים בתחתית הקערה אטריות ועוף, ויוצקים את המרק מלמעלה. מזלפים קצת שמן צ'ילי, בצל ירוק וצ'ילי פרוס.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.