אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טארטלט עגבניות ובצל

מנות אישיות קטנות ונהדרות עם בצק פריך-פריך בתחתית, ומילוי טעים-טעים של ירקות ובשמל

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 07/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

180 גרם קמח

120 גרם חמאה

חצי כפית מלח

30 גרם קשקבל מגורדת דק

3 כפות מים קרים

רוטב בשמל:

100 גרם חמאה

4 כפות קמח

70 גרם חלב (או שמנת או יוגורט)

למילוי:

2 כפות חמאה

2 עגבניות פרוסות לעיגולים

2 בצלים פרוסים לטבעות

50 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1 מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד המים, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, והופכים בכמה שניות לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

2 מכינים בשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות. מוסיפים את החלב ומערבבים תוך כדי בישול עד שמסמיך.

3 מאדים בחמאה את פרוסות העגבניות בחמאה, ועושים אותו הדבר עם פרוסות הבצלים.  

4 מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים ומסדרים ברינג או בתבנית. אופים אפייה קצרה בתנור ב-160 מעלות למשך 15-10 דקות.

5 מוציאים את הבצק האפוי חלקית מהתנור, מסדרים מעל הבצק את רוטב הבשמל, מעליו מניחים עגבנייה, ומעל טבעות בצל. מעל הכל מפזרים קשקבל ועוד שכבת בשמל.

6 אופים ב-180 מעלות 7-5 דקות. 

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.