אוכל
צילום׃ Hilary Brodey, Istock

זיתים שחורים כבושים

החל מאמצע נובמבר, אפשר למסוק מעצי הזית זיתים שחורים ולהכין מהם זיתים כבושים ביתיים ונהדרים. לא צריך הרבה בשביל להכין אותם - רק זיתים, מלח גס, שמן זית וסבלנות

| בית הבד שמנא | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 235 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מחכים שהזיתים יבשילו וישחירו על העץ (בארץ זה קורה בדרך כלל במחצית השניה של נובמבר ובדצמבר). מוסקים רק זיתים שחורים, יפים ונקיים. אוספים לשקית או לקערה בעדינות, מכיוון שהזיתים השחורים כבר רכים ועלולים להמעך וללכלך.

מרכיבים :

זיתים שחורים טריים

מלח גס

שמן זית

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הזיתים במים ומניחים לייבוש.

2. מפזרים שכבה אחידה של זיתים בתבנית או כל מיכל שטוח אחר, וזורים מלח גס בנדיבות מעל ובין הזיתים כך שיהיו עטופים במלח. אפש "לבנות" מעל עוד קומה של זיתים שחורים ומעליה לשפוך שוב הרבה מלח גס. המלח יספוג את הנוזלים (מים ומעט שמן) שיש בזיתים.

3 מניחים מעל הזיתים משטח או מכסה בגודל זהה למגש שעליו הם מונחים, כך שכל הזיתים יהיו דחוסים. מניחים משקל כבד על המכסה ומשתדלים ללחוץ על כל שטח הכיסוי (כ-4-5 ק"ג).

4 כעבור יומיים מנקזים את הנוזלים מהזיתים (מורידים את המשקל, לוחצים את הזיתים בין שתי השכבות ושופכים את הנוזלים). מערבבים את המלח הגס והזיתים היטב ושוב מחזירים את הלחץ על הזיתים.

5. אחרי יומיים שוב שופכים את הנוזלים, מערבבים ולוחצים. חוזרים על הפעולה כל יומיים במשך ששת הימים הבאים.

6. לבסוף שופכים שמן זית על הזיתים והמלח ומערבבים היטב. מחזירים את הלחץ על הזיתים וממשיכים לנקז כל יומיים.

7. כעבור שבועיית הזיתים מוכנים. מפרידים את המלח הגס מהזיתים על ידי ניעור, ומעבירים את הזיתים לכלי זכוכית אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות בית הבד שמנא, מושב חגור