חמוצים יפניים
אחד הנשנושים הטעימים שיש, וגם ממש פשוט קל להכנה. אם יש לכם במקרר ירקות שקצת התעייפו - זהו חד משמעית אחד הדברים המושלמים שאפשר לעשות איתם
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 31/10/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 גזרים קלופים
4 מלפפונים קטנים
חצי כרוב
1-2 פלפלים צבעוניים
1 פלפל חריף
3-4 צנוניות
4 פרוסות ג'ינג'ר
4 שיני שום
לנוזל ההחמצה:
3 כוסות מים חמים
כף מלח
חצי כוס סוכר
2 כוסות חומץ 5%
כפית שמן שומשום
להגשה:
שומשום שחור
אופן ההכנה:
1 פורסים את כל הירקות לפרוסות יחסית עבות.
2 מחממים בסיר מלח, סוכר, חומץ, שמן שומשום ומערבבים עד לביעבוע.
3 מניחים בצנצנת או בקופסה נקייה ומעוקרת את הירקות (אפשר לדחוס אותם אם צריך).
4 יוצקים את הנוזל שהכנו עד שהוא מכסה את כל הירקות.
5 אוטמים את הקופסה/צנצנת ומכניסים למקרר ללילה. למחרת כבר תוכלו להינות מחמוצים יפנים מושלמים.
עוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה