אוכל
צילום׃ istockphoto

לימונים כבושים בקליפתם

תוספת נהדרת שמשתלבת מצוין בכריכים ובתבשילים

שירלי אהרון | mako | פורסם 16/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג לימונים
מלח גס
שמן (רגיל, לא זית)
1-2 כוסות מיץ לימון(צריך להספיק לכסות את הלימונים)
כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הלימונים וחותכים כל לימון לארבעה חלקים – לא עד הסוף, אלא כך שייווצר מעין פרח. 2. מניחים במסננת ומפזרים בנדיבות מלח גס בתוך כל לימון ומסביבו (כפית גדושה של מלח בתוך כל לימון, ועוד כף גדושה מסביבו). מניחים במסננת למשך לילה. 3. למחרת מנערים את הלימונים משאריות המלח (משאירים את המלח שבתוך הלימון) ומסדרים בצפיפות בתוך צנצנת. שופכים פנימה מיץ לימון מהול בכף פפריקה מתוקה עד לכיסוי מלא של הלימונים, ומוסיפים מלמעלה שמן כדי למנוע חדירת אוויר. 4. משאירים מחוץ למקרר למשך כ-10 ימים, ומנערים את הצנצנת מדי יום. הלימונים נשמרים במקרר כשלושה חודשים.