אוכל
צילום׃ istockphoto

לימון כבוש - הדרך הקצרה

מתכון פשוט ללימון כבוש. כפית קטנה ממנו משדרגת כל מנה וארוחה

אמילי גולדברג | גלובס | פורסם 05/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללימונים כבושים:

2 ליטרים (8 כוסות) מים

250 גרם (כוס) מלח גס

1 קילוגרם לימונים פרוסים

(ניתן להכין גם חצי או רבע מכמות הלימונים, כל עוד שומרים על היחס בין המרכיבים).

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מים ומלח.

2 שוטפים את הלימונים היטב, חותכים אותם לחצאים ואז לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר.

3 מסדרים בצנצנת מעוקרת או בקופסה.

4 שופכים את המים המומלחים והרתוחים על הלימונים ומצננים ל-24 שעות.

5 לגיוון: בעת ההגשה אפשר לקצוץ את הלימון הכבוש ולערבב אותו עם עשבי תיבול ועם מעט שמן זית ולהכין מעין צ'ימיצ'ורי.

  

*המתכון באדיבות אמילי גולדברג ממסעדת מונטפיורי 7

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!