אוכל
צילום׃ istockphoto

סלמון כבוש

גרבלקס - מעדן שרק מחכה לגבינת שמנת

אבי לוי | מסעדת ויינברג | פורסם 01/09/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילוגרם פילה סלמון טרי, נקי מעצמות אך עם העור
1 כף מלח
1/2 כף סוכר
1/2 כף פלפל לבן
1/2 כף סומק
1/2 כף זרעי כוסברה שבורים
1 צרור שמיר קצוץ
1 מקל למון גראס קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מניחים את פילה הדג על משטח עבודה כשהעור כלפי מטה. 2. מערבבים בקערה את כל התבלינים היבשים, מורחים אותם על הדג באופן אחיד ומעסים פנימה. 3. זורים מעל את השמיר ואת הלמון גראס ומניחים בתבנית. 4. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שלושה ימים. מומלץ להפוך את הדג מדי פעם, לשיפור ספיגת הטעמים. להגשה: פורסים את הדג דק ללא העור, ומגישים עם לחם קלוי, חרדל וגבינת שמנת.