אוכל
צילום׃ angi71, Istock

פטריות ביין

ניתן להגיש כמנה ראשונה או כתוספת

שירלי אהרון | mako | פורסם 04/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

½ קילוגרם פטריות שמפיניון
½ בקבוק יין לבן יבש
¾ כוס שמן זית מאיכות טובה
½ שום חצוי לרוחבו (כך שהשיניים נשארות צמודות)
1 כף מלח גס
4 פלפלונים אדומים חריפים יבשים
5 גבעולי טימין

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הפטריות, ואם הן גדולות חוצים אותן לשניים לאורך הרגל. 2. שמים בסיר את היין והשמן, מוסיפים את הפטריות ומביאים לרתיחה מבלי לכסות. 3. מוסיפים שום, מלח, פפריקה וגבעולי טימין, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים 3 דקות נוספות. 4. מעבירים לצנצנת, מצננים ומגישים.