צילום׃ Stephan Hoerold, Istock
תאנים מסוכרות מצופות בסירופ וניל
מעדן עדין וממכר
ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 קג' תאנים יפות וגדולות
1 קג' סוכר
3 מקלות וניל חצויים לאורכם
מיץ ו"סרט" קליפה מלימון אחד
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 שמים את כל החומרים, למעט התאנים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות עד שהתקבל סירופ סמיך מעט. 2. במקביל, דוקרים את התאנים עם קיסם כשלוש פעמים. 3. מכניסים את התאנים לסירופ, מביאים לרתיחה שוב ומבשלים על להבה בינונית כשעה. 4. כדי לבדוק אם התאנים מוכנות: לוקחים מעט מהסירופ החם בכף ויוצקים אל צלחת קטנה שיצאה מהפריזר. מחכים רגע. מעבירים כף על השלולית ו"חוצים" אותה: אם ה"מעבר" נשאר פתוח, סימן שהסירופ סמיך דיו, התאנים כבר משומרות דיין וזה מוכן. אם שני חצאי השלולית מתחברים-צריך לבשל עוד. 5. מקררים ומעבירים לצנצנת שקופה ארוזה יפה.