אוכל
צילום׃ חיים יוסף, יחסי ציבור

מסייר - חמוצים טריפוליטאיים מהירים

אנחנו חובבים גדולים של נשנוש מול הטלוויזיה (וגם בכל מצב אחר), אבל אם אנחנו כבר מנשנשים - אנחנו תמיד מעדיפים שזה יהיה משהו גם בריא וגם טעים (רק בריא לא יספק אותנו). ואז הכרנו את החמוצים הטריפוליטאיים

מעדניות טנא | mako אוכל | פורסם 30/01/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קילו ירקות - כרוב, גזר, שומר, קולרבי, פלפלים אדומים וצהובים, כרובית, צנון, צנונית, סלרי, פלפלים חריפים

1 כף מלח

מיץ מלימון שלם

1 כף סוכר

1 כף חומץ

2 כפות שמן צמחי (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1 קולפים את הירקות שצריכים קילוף וחותכים לרצועות או פרוסות דקות. מעבירים לקערה גדולה.

2 מוסיפים את המלח, מיץ הלימון, הסוכר והחומץ (והשמן אם רוצים). מערבבים היטב כך שהתיבול יגיע לכל חתיכות הירק.

3 השריה: נותנים לירקות לעמוד לפחות שעה במקרר, כדי לספוג את הטעמים. אפשר גם להשאיר לילה במקרר לקבלת טעם עשיר יותר.

4 מגישים קר לצד מנות עיקריות או כנשנוש בריא. 

עוד מתכונים של טנא

המתכון באדיבות מעדניות טנא. סשה ארגוב 23, רעננה | גשר העץ 3, א.ת עמק חפר. להזמנות