צילום׃ none
מרקחת שסק
השסק נחשב לפרי קל לעיכול ובעל סגולות בריאותיות לא מבוטלות אבל תכלס, זה פשוט טעים
| מועצת הצמחים
| פורסם 05/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1.250 ק"ג שסק
1/2 1 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
1 ק"ג סוכר
אופן ההכנה:
1 מגלענים ומקלפים את השסק. חותכים לחתיכות ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-20 דקות או עד שהפרי רך מאוד.
2 מוסיפים את מיץ הלימון, הג'ינג'ר והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה מחדש על להבה גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים, תוך כדי בחישה מדי פעם, כ-30 דקות.
3 בודקים אם המרקחת הגיעה לנקודת הקרישה: מטפטפים מעט ממנה על צלחת קרה, וכשהמרקם סמיך דיו מכבים את האש. אם המרקחת עדיין נוזלי קצת, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות ובודקים שנית.
4 מעבירים לצנצנות מעוקרות (שנטבלו למשך 10 דקות במים רותחים או הוצבו בתנור חם למשך 10 דקות).