אוכל
צילום׃ none

מרקחת שסק

השסק נחשב לפרי קל לעיכול ובעל סגולות בריאותיות לא מבוטלות אבל תכלס, זה פשוט טעים

| מועצת הצמחים | פורסם 05/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1.250 ק"ג שסק
1/2 1 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
1 ק"ג סוכר

אופן ההכנה:

1 מגלענים ומקלפים את השסק. חותכים לחתיכות ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-20 דקות או עד שהפרי רך מאוד.

2 מוסיפים את מיץ הלימון, הג'ינג'ר והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה מחדש על להבה גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים, תוך כדי בחישה מדי פעם, כ-30 דקות.

3 בודקים אם המרקחת הגיעה לנקודת הקרישה: מטפטפים מעט ממנה על צלחת קרה, וכשהמרקם סמיך דיו מכבים את האש. אם המרקחת עדיין נוזלי קצת, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות ובודקים שנית.

4 מעבירים לצנצנות מעוקרות (שנטבלו למשך 10 דקות במים רותחים או הוצבו בתנור חם למשך 10 דקות).