אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

גלידה ביתית ללא מכונה - הגרסה המקוצרת

גלידה להכנה בבית במגוון טעמים, ללא צורך במכונה מיוחדת. טעימה, מרעננת וגם פשוטה להכנה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 10/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 207 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פחית חלב ממותק ומרוכז (כ-400 גרם)

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לגלידת פיסטוק:

1 כף מחית פיסטוק

חצי כוס פיסטוקים קלופים קצוצים גס

לגלידת חמאת בוטנים:

2 כפות חמאת בוטנים

חצי כוס שוקו-צ'יפס בטעם חמאת בוטנים

אופציות נוספות:

שברי עוגיות אוראו מחבילה אחת (או פחות, לפי הטעם)

2 כפות ריבת חלב

2 כפות נוטלה

אופן ההכנה:

1 יוצקים את החלב הממותק לקערה. מוסיפים את תוספות הטעם (מחית הפיסטוק או חמאת הבוטנים או כל תוספת אחרת) ומערבבים היטב. מוסיפים גם את האגוזים או השוקו-צ'יפס ומערבבים שוב.

2 בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים כשליש מהקצפת לתוך תערובת החלב הממותק. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם הקצפת ומקפלים בעדינות עד להטמעה מלאה. מעבירים את התערובת שהתקבלה למיכל פלסטיק ומקפיאים למשך 4-6 שעות, או עד שהגלידה קופאת לחלוטין.

ניתן לעטר לפני ההגשה בשוקולד מומס, אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות או בכל דבר אחר לפי הטעם.

* הגלידה טובה למשך שבוע מיום הכנתה.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!