אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

קראמבל פטל מהיר

קינוח קל להכנה עם תפוחי עץ ופטל קפוא ומעליהם ציפוי פריך שמשלב בתוכו שקדים וקאווקר לתוספת פריכות. אם אתם משתמשים בכלים אישיים הוא צריך רק 15 דקות בתנור

| קוואקר | פורסם 17/04/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לציפוי (לתבנית מרובעת בגודל 22 או 6 כלים אישיים):

70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן

70 גרם (3/4 כוס לערך) קוואקר

70 גרם (1/3 כוס לערך) סוכר לבן

70 גרם חמאה קרה

40 גרם שבבי שקדים / שקדים מולבנים פרוסים

לפירות:

2 תפוחי עץ מזן גראני סמית', מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

300 גרם פטל שחור קפוא (לא מופשר)

2 כפות ברנדי (אפשר להחליף בליקר אחר או במיץ תפוזים / תפוחים)

3 כפות סוכר חום בהיר דמררה (או לבן, אם אין)

לשימון: מעט חמאה רכה / מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה רכה / מומסת.

2 מניחים קמח, קוואקר וסוכר במעבד מזון ומעבדים במשך כמה שניות.

3 מוסיפים קוביות חמאה קרה בהדרגה ומעבדים עד לקבלת פירורים. נמנעים מלהפוך את התערובת לבצק.

4 מוסיפים למיכל את שבבי השקדים ומערבבים בעזרת כף או ביד (לא מרסקים את שבבי השקדים).

5 בקערה בינונית מערבבים בעדינות קוביות תפוחי עץ, פטל קפוא, ברנדי וסוכר חום בהיר. מעבירים לתבנית המשומנת.

6 מפזרים את התערובת הפירורית מעל הפירות ומכניסים לתנור. אופים במשך 35 דקות (כלים אישיים אופים במשך 15 דקות) או עד שהפירורים מזהיבים היטב. מוציאים, מצננים כרבע שעה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!