אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר בתבשיל חומוס חלומי

פעם קילוף ארטישוק היה חתיכת עבודה, היום אפשר לקנות בכל סופר שקית של תחתיות ארטישוק קפואות ומוכנות לשימוש. בקיצור, אין לכם שום תירוץ לא להכין את הסיר המטריף הזה של יונית צוקרמן, עם הארטישוקים והחומוס

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 27/09/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 138 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הרומן שלי עם ארטישוק התחיל בגיל מאוד צעיר. בימי שני ושלישי אמא הייתה חוזרת מהשוק בלוד ואיתה ארגזים שלמים של ארטישוק ופולים, ואני הייתי חצויה: מצד אחד כיף, כי זה אומר שאמא תכין ארטישוקים לשבת, אבל מצד שני - מי נראה לכם יקלף הכל? אני והאחים שלי, כמובן (והיה גם צד שלישי: על כל שקית קיבלתי שני שקל, שהספיקו לי כדי לקנות שטויות אצל משה במכולת).

 

למי שלא יודע, לקלף ארטישוק זו משימה לא קלה, ולהוריד אחר כך את השחור מהידיים זו משימה בפני עצמה, אבל הטעם - גן עדן! אמא שלי הייתה מכינה כל מיני דברים מארטישוקים, והמנה של היום הייתה אחת הקבועות של ימי שישי, פעם ממולא בבשר, פעם בעוף.

 

היום, 30 שנה אחרי, אמא שלי עדיין קונה ארטישוק טרי, נותנת למטפלת לקלף ומקפיאה. אני לעומת זאת, 20 שנה אחרי שעזבתי את הבית, קונה ארטישוק טרי בשביל לנשנש אותו ככה, עלה עלה עד הלב, אבל בשביל המנה של שישי קונה תחתיות ארטישוק קפואות.

 

בסיר של היום יש למעשה ארוחה שלמה, מזינה ומשביעה, ובעיקר טעימה טעימה. הרוטב טיפה חמצמץ אבל מאוד קלאסי, והקציצה רכה ועסיסית. לא סתם זו אחת המנות שהבת שלי ליאור הכי אוהבת (מבחינתה כל יום סיר כזה).

מרכיבים :

קילו תחתיות ארטישוק (10-12 יחידות)

לעיסה:

300 גרם בשר טחון

בצל בינוני, קלוף וקצוץ קטן קטן

תפוח אדמה בינוני, קלוף, מגורר וקצוץ

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

שלושת רבעי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית פלפל שחור גרוס

ביצה

2 כפות פירורי לחם (בפסח: קמח מצה)

3 כפות מים

לסיר:

שמן לטיגון

בצל גדול, פרוס

פלפל אדום, פרוס

2 צרורות עלי מנגולד (ללא הגבעול, רק העלים), קצוצים

רבע צרור שמיר, קצוץ

ענף סלרי, קצוץ

שקית גרגירי חומוס קפואים, מופשרת (800 גרם, אפשר להחליף בשתי קופסאות שימורים)

כף מחוקה מלח או כף אבקת מרק עוף

כפית פלפל שחור

כפית כורכום

שליש כפית כמון

חצי לימון

אופן ההכנה:

ארטישוקים ממולאים בשר (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
ארטישוקים ממולאים בשר|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לבלוג של יונית צוקרמן

כל המתכונים לסוכות

1 מבשלים את לבבות הארטישוק בסיר לחץ רבע שעה, כדי לוודא שהם יספיקו להתרכך ולקצר את זמן הבישול הסופי. מצננים.

2 מערבבים את כל חומרי הקציצות עד שמתקבלת עיסה אחידה.

3 ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר, מהדקים היטב ומניחים בצד.

4 הרוטב: מטגנים את הבצל והפלפל עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את המנגולד, השמיר והסלרי ומטגנים 2-3 דקות.

5 שוטפים את החומוס ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.

6 מפזרים מלמעלה את התבלינים ומערבבים טוב טוב.

7 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים וסוחטים פנימה חצי לימון (אפשר להוסיף גם פרוסות לימון דקיקות).

8 מסדרים את תחתיות הארטישוק בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30-40 דקות. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים.