אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות שוקולד בשחור לבן

עוגיות פריכות של שוקולד מריר, מצופות בשוקולד לבן מומס. חשבתם שהן יפות? חכו שתטעמו אותן

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 19/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השלב הכי מסובך במתכון הזה הוא ההמתנה שהבצק יתקרר, לפני שחותכים אותו לעוגיות. מכיוון שמדובר בבצק פריך השלב הזה הוא הכרחי - אחרת הוא נעשה דביק וקשה לעבודה. הצלחתם להתאפק ולתת לו את השעתיים במקרר? מעולה. מכאן זה באמת שטויות.

מרכיבים (40 מנות):

40 גרם אבקת סוכר (שליש כוס)

1 חלמון

75 גרם שוקולד מריר באיכות טובה

75 גרם חמאה קרה

110 גרם קמח (כוס של 200 מ"ל פחות כף)

2 כפיות קקאו

2 כפיות קפה נמס (לא מגורען)

150 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1 מסננים את אבקת הסוכר (לניפוי), ומערבבים עם החלמון.

2 מגררים את השוקולד המריר על פומפייה דקה, חותכים את החמאה הקרה לקוביות, ומוסיפים את שניהם לתערובת החלמון ואבקת הסוכר. טוחנים במעבד מזון.

3 מוסיפים את הקמח, הקקאו והקפה וממשיכים לעבד בזריזות לבצק אחיד.

4 מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר 4 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים במקרר.

5 מוציאים את הבצק הקר מהניילון הנצמד וחותכים לפרוסות של כ-3 מ"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 10 עד 12 דקות. מצננים את העוגיות על רשת.

6 ממיסים את השוקולד הלבן בסיר בן מארי. חשוב לא לחמם את השוקולד יותר מדי, כי שוקולד לבן נשרף מהר.

7 טובלים את העוגיות עד האמצע בשוקולד המומס, ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה חזרה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!