עוגיות שוקולד בשחור לבן
עוגיות פריכות של שוקולד מריר, מצופות בשוקולד לבן מומס. חשבתם שהן יפות? חכו שתטעמו אותן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
השלב הכי מסובך במתכון הזה הוא ההמתנה שהבצק יתקרר, לפני שחותכים אותו לעוגיות. מכיוון שמדובר בבצק פריך השלב הזה הוא הכרחי - אחרת הוא נעשה דביק וקשה לעבודה. הצלחתם להתאפק ולתת לו את השעתיים במקרר? מעולה. מכאן זה באמת שטויות.
מרכיבים (40 מנות):
40 גרם אבקת סוכר (שליש כוס)
1 חלמון
75 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
75 גרם חמאה קרה
110 גרם קמח (כוס של 200 מ"ל פחות כף)
2 כפיות קקאו
2 כפיות קפה נמס (לא מגורען)
150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1 מסננים את אבקת הסוכר (לניפוי), ומערבבים עם החלמון.
2 מגררים את השוקולד המריר על פומפייה דקה, חותכים את החמאה הקרה לקוביות, ומוסיפים את שניהם לתערובת החלמון ואבקת הסוכר. טוחנים במעבד מזון.
3 מוסיפים את הקמח, הקקאו והקפה וממשיכים לעבד בזריזות לבצק אחיד.
4 מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר 4 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים במקרר.
5 מוציאים את הבצק הקר מהניילון הנצמד וחותכים לפרוסות של כ-3 מ"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 10 עד 12 דקות. מצננים את העוגיות על רשת.
6 ממיסים את השוקולד הלבן בסיר בן מארי. חשוב לא לחמם את השוקולד יותר מדי, כי שוקולד לבן נשרף מהר.
7 טובלים את העוגיות עד האמצע בשוקולד המומס, ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה חזרה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!