אוכל
תמונת AVI׃ mako

פלטת סרדינים בבורגול ופטריות

ניחוח ים תיכוני של סלט קליל עם סרדינים צרובים

משה ששון | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לסרדינים והבורגול

4 סרדינים

5 סרדינים מסוג ברבוניה

בצל

עלי גפן

פטריות שמפיניון

חצי כוס בורגול עבה

2 קישואים קטנים קצוצים לקוביות

עלי גפן

מלח

שמן זית

חסה מסולסלת

לימון

להגשה

פטריות כמהין

ענבים שחורים

ענבים ירוקים

אופן ההכנה:

להכנת הסרדינים:

1 צורבים את הסרדינים במחבת עם מעט מאוד שמן זית כ-3 דקות, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

2 קוצצים את הבצל ואת עלי הגפן, מטגנים יחד עם פטריות השמפיניון עד להזהבה וממלאים את הסרדינים בתערובת.

לבורגול:

3 משרים חצי כוס בורגול במים רותחים למשך 20 דקות.

4 מסננים את המים ומוסיפים לבורגול חתיכות גסות של חסה מסולסלת, עלי גפן קצוצים ואת הקישואים.

5 מוסיפים מעט לימון, מלח ושמן זית ומערבבים.

אופן ההגשה:

6 בצלחת גדולה (עדיף מעט עמוקה), מניחים את הבורגול במרכז ואת הסרדינים מסביב יחד עם מעט עלי חסה ומעליהם ענבים.

7 פורסים את פטריות הכמהין, מפזרים על הכל ומגישים.