עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים
פאדג' שוקולד הוא אולי הקינוח הכי שוקולדי, דחוס וכיפי שאנחנו מכירים. החדשות הטובות הן שעכשיו אפשר להכין אותו גם בגרסה לא חלבית. אז יאללה, תנו בראש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
300 גרם שוקולד מריר
120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) שמן קוקוס
6 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
1 כף קקאו הולנדי איכותי
1/2 כפית תמצית וניל
40 מ"ל ליקר דובדבנים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
1/4 כפית מלח דק
150 גרם דובדבנים טריים, מגולענים (ראו הערה בסוף המתכון)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים (על מנת ליצור סביבה עשירה באדים).
2 ממיסים יחד שוקולד ושמן קוקוס במיקרוגל. חשוב לעשות זאת בפולסים ולערבב מדי פעם על מנת שהשוקולד יימס בצורה אחידה ולא יישרף.
>> מתכונים לפסח
3 מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים אחד אחד, וטורפים בין חלמון לחלמון.
4 מוסיפים פנימה קקאו, תמצית וניל וליקר דובדבנים ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
5 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף יציב ומבריק.
6 מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים, תוך שמירה על אווריריות התערובת. הקיפול צריך להתבצע בעדינות, אך עם זאת באסרטיביות. ברגע שהתערובת אחידה לחלוטין – מפסיקים לשחק איתה.
7 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מלמעלה את הדובדבנים המגולענים.
8 אופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שהעוגה נסדקת מעט ועדיין רוטטת קלות במרכזה.
9 מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים אותה במגבת ומניחים לה להצטנן בצורה זו על מנת שתישאר רכה. לאחר שהעוגה הצטננה מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
* העוגה נשמרת עד 5-6 ימים במקרר, ומומלץ להגיש אותה בטמפרטורת החדר.
* אם אין דובדבנים טריים אפשר להשתמש בקפואים או במשומרים מצנצנת (חשוב לסנן היטב).
* במקום דובדבנים אפשר להשתמש בפירות יער או אפילו תותים, בעונה.
* העוגה אינה מכילה קמח ולכן גם מתאימה מאוד לפסח או לנמנעים מגלוטן.
* חשוב לא לוותר על המלח, משום שהוא מאזן את הטעמים ושובר את המתיקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט
>> בשבוע שעבר הכנו פחזניות עם קרם קוקוס