אוכל
תמונת AVI׃ mako

קרפ ממולא בפטריות ומנגולד

קרפים דקים, ממולאים בפטריות ומנגולד, אפויים ברוטב לבן עם אמנטל. תענוג שלא ידעתם שאתם מפסידים

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 01/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקרפ:

100 גרם (3/4 כוס) קמח

3 ביצים

50 גרם חמאה

1/2 כפית מלח

200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 2 כפות) חלב

חמאה לשימון המחבת

למילוי:

325 גרם (1/2 1 סלסלות) פטריות שמפיניון

1/2 צרור מנגולד, מופרד לגבעולים ועלים

מלח ופלפל

לרוטב:

50 גרם חמאה

כפית קמח

מלח ופלפל

אגוז מוסקט

200 מ"ל חלב

200 גרם גבינת אמנטל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרפ: מניחים את הקמח בקערה ויוצרים בתוכו גומה. מניחים בגומה את הביצים, החמאה המומסת, המלח והחלב, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

2 ממיסים כפית חמאה במחבת ומוזגים לתוכה מבלילת הקרפ, כך שתכסה את המחבת. מכינים 2 קרפים לכל מנה.

3 מכינים את המילוי: מטגנים את גבעולי המנגולד ואת הפטריות. לאחר שהגבעולים התרככו, מוסיפים את עלי המנגולד (קצוצים דק).

4 מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים כפית קמח, מלח ופלפל, אגוז מוסקט ואת החלב. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים 3/4 מכמות גבינת האמנטל המגורדת ומערבבים.

5 מניחים על הקרפ את המילוי וקצת מהרוטב, ומגלגלים. מניחים את הקרפים המוגלגלים בתוך תבנית ומכסים ברוטב. מפזרים מעל את שארית הגבינה המגוררת.

6 אופים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כ-15 דקות, עד שהקרפים מקבלים צבע יפה.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!